woensdag 6 juni 2012

Almere's Got Talent, de Ultieme droom


Zoon1 leeft in 2 werelden. Het is niet zo zwaar als het klinkt hoor.
De ene Zoon1 is een jongetje van 8 jaar die naar school gaat en met zijn vriendjes buiten speelt. De andere Zoon1 is een heuse Rockster. Hij heeft een band en hij is de leader of the band. Nou ja “heeft een band?” Hij is al jaren bezig (ik overdrijf echt niet) met de samenstelling van zijn ultieme band. Al zijn vrienden heeft hij een instrument toebedeeld. Soms oefent hij wat met zijn vrienden.
Maar dan krijgt hij opeens weer een nieuw vriendje of vriendinnetje.
Dan begint het auditeren weer opnieuw. Niet echt natuurlijk, maar hij praat nergens anders over.

Hij gaat later in een huis wonen met zijn rockband. Trouwen wil hij niet. Dat is alleen maar lastig....
Het gaat zelfs nog een stapje verder.
Hij was laatst met zijn fiets gevallen. De punt van het stuur kwam precies in het gevoelige plekje terecht. We zijn naar de dokter gegaan om er even naar te laten kijken. “Ach..”Zegt Zoon1. Ik wil toch geen kinderen, dat is alleen maar lastig als we willen repeteren of optreden met de band”......Dus.....

Hij is ook al bezig met zijn tournee. Hij weet al precies in welke landen ze gaan optreden.
Lief heeft om te oefenen al een podium in zijn kamer gemaakt. Daar wordt dagelijks gebruik van gemaakt. De wereld begint in je eigen kamer, niet waar?

Van de week was hij bij een vriendje. Hij had hem maanden niet gezien. Hij rent op hem af en begint direct te praten “Simon, ik heb héél erg goed nieuws voor je. Je mag in de band!“ Simon kijkt hem wat glazig aan. “Het heeft me dagenlang overleg gekost met de rest van de band. Maar ik heb het voor elkaar. Je zit er in!” vervolgt hij opgewekt. Simon schiet echter spontaan in de stress bij het idee dat zijn toekomst al voor hem bepaald is en zegt gestrest “Ik ben je vriend niet meer.” Nu was Zoon1 in paniek. Misschien niet eens zo vanwege de vriendschap, maar meer om het idee dat zijn band weer niet compleet is!

Gelukkig loopt hij deze week de avondvierdaagse en heeft hij alle tijd om met zijn vriendjes de ontwikkelingen van de band te bespreken. Tycho, Jasper, Yorick en hij zelf zijn de stabiele factor in de band. Na de tijdelijke deelname van Milan, Simon, Kick en Ilja, is Mika de nieuwste aanwinst. Pieter twijfelt nog, als hij er niet rijk van wordt wil hij niet in de band, zegt hij. Een risico wat Zoon1 wel ingecalculeerd heeft. Het zou kunnen dat zijn bankrekening niet gaat vollopen. Maar ach wat maakt dat uit als hij maar bekend wordt en bovendien is muziek maken is zijn leven, zegt hij.

En dat het hem echt niet om het geld gaat, maar om de roem, heeft hij van de week bewezen.

Hij zag hoe het Nederlands elftal aankwam in Polen. “Wow” zegt hij. “Ik ben eigenlijk best wel jaloers op het Nederlands elftal.” Ik vroeg hem waarom hij dan jaloers was. “Nou omdat ze in die grote bus mogen zitten!”

Heerlijk hè.

Weet je, hij heeft het er zo veel over, dat zelfs ik hem wel zie zitten in die toerbus op weg naar zijn volgende concert. Onze kleine dromer........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten